“Engelliliğe Yaklaşım” Söyleşisi ve Engelsiz OMÜ Topluluğu Tanıtımı

S?n?f ortam?nda yakla??k 90-95 ö?renci ile ayakta anlat?m yapan iki ki?i bulunmakta.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile “Engelliliğe Yaklaşım” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide engelliliğe hak temelli yaklaşım ele alınmakla birlikte engelli ve engelli olmayan öğrencilerin bir araya gelerek çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiği Engelsiz OMÜ Topluluğu da tanıtıldı.

Engelli Öğrenci Birimi Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Barut’un Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümü birinci sınıflara verdiği Psikolojiye Giriş dersi kapsamında organize ettiği söyleşide insan hakları perspektifinden engellilik, engellilik üzerinden üretilen söylemler, ayrımcılık, engelli bireylerle iletişimde karşılaşılan genel problemler ve doğru iletişim yöntemlerine değinildi.

Geleceğin meslek elemanları olarak sahada aktif rol üstlenecek Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri açısından önemli bir söyleşi olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Yaşar Barut, öğrencilerin engellilik konusunda farkındalıklarının arttığını belirterek öğrencilerinin Engelsiz OMÜ Topluluğu’na dahil olmaları faaliyetlere katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Fotoğraf Betimlemesi: 90-95 öğrenci sınıf ortamında sıralarda otururken görünmekte.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir