Görme Engelli Spor Kulüpleri OMÜ’de Gösteri Maçına Çıktı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 36. Geleneksel Spor Şenliği kapsamında Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü (SAMGES) ve Samsun Ayvacık Engelsiz Spor Kulübü goalball maçında karşılaştı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Engelli Öğrenci Birimi işbirliği ile gerçekleştirilen müsabakada OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural da seyirciler arasında yer aldı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. M. Yalçın Taşmektepligil Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Engelli Öğrenci Birimi personeli görme engelli Ahmet Tayfur Arslan’da forma giydi. OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep’in de şut atışı yaparak deneyimlediği goalball gösteri maçına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca OMÜ öğrencileri Emrah Hamza, Dinçer Kurnaz, Kadir Dağlı ve Soner Kurnaz’da takımlarında forma giyerek maçta yer aldılar.

SAMGES yöneticileri Murat Fırat ve İsmail Hakkı Karaca ile Samsun Ayvacık Engelsiz Spor Kulübü yöneticisi Mesut Belur, engellilik ve engelli sporları konusunda OMÜ’nün organize ettiği bu farkındalık çalışmasının önemli olduğunu belirterek gerçekleştirilecek diğer etkinliklerde de gerekli desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir