ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Engelli Öğrenci Birimi Yönetim Kurulu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk Başkanlığında Engelli Öğrenci Birimi’nin 2020-2021 eğitim öğretim döneminde gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirmek ve 2021-2022 eğitim öğretim döneminde gerçekleştireceği faaliyetlerin görüşülmesi gündemiyle  10 Kasım 2021 tarihinde toplandı.

Toplantıya Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörleri Doç. Dr. Nursel Topkaya ve Doç. Dr. Yaşar Barut ile Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Vural, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Musa Akyüz, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Nail Çelik, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ethem Olukcuoğlu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci ve Engelli Öğrenci Birimi personelleri katıldı.

Toplantıda engelli öğrencilerin daha kapsayıcı eğitim ortamlarında öğrenim görmeleriı ve sosyal faaliyetlere aktif katılımlarının sağlanması için gerçekleştirilecek faaliyetler görüşüldü.

2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Engelli Öğrenci Birimi, OMÜ’de öğrenim gören 137 engelli öğrencinin yükseköğrenimleri süresince herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmamaları ve karşılaştıkları erişilebilirlik problemlerinin çözümü noktasında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.

Fotoğraf Betimlemesi: Görsellerde yönetim kurulu üyeleri toplantıda u düzenindeki masa etrafında otururken üyelerin yüzü görünecek şekilde ve arkalarında çekilmiş fotoğraflar yer almaktadır.