Atakum’da Görev Yapan Okul İdarecileri ile Söyleşi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, Samsun Engelliler Federasyonu ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği işbirliğiyle 4 Aralık 2019 tarihinde Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan idarecilere yönelik ”Engellilik”, ”Engelli Öğretmenlerin Karşılaştıkları Sorunlar”, ”Çalışma Koşulları” konularında söyleşi gerçekleştirildi.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İrfan YİTİK’in yanı sıra, ilçeye bağlı okullarda görev yapan 60’a yakın müdür ve müdür yardımcısı katıldı. Moderatörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Personeli Ahmet Tayfur ARSLAN’ın Yaptığı Programda Eğitimde Görme Engelliler Derneği temsilcisi Ali KÖSE, “Engelli Öğretmenlerle Empati mi İletişim mi?” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda, engelliliğe farklı açılardan bakan modellerin yanı sıra, kavramlardan, engelli öğretmenlerin göreve başlama süreçlerinden, ders işleme yöntemlerinden, kullandıkları materyallerden söz edildi. Bir saate yakın süren söyleşinin son bölümünde katılımcılar, soru cevap bölümünde merak ettiklerini aynı zamanda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Ali KÖSE’ye sordu.

Programdan sonra Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İrfan YİTİK ile birlikte Atakum Kaymakamı Sayın Namık Kemal NAZLI, makamında ziyaret edildi. Ziyarette Sayın Namık Kemal NAZLI ve Sayın İrfan YİTİK, düzenlenen programda emeği geçenlere teşekkür etti.